ALKÜ GAZİPAŞA YERLEŞKESİNDE GELENEKSEL TANIŞMA ŞENLİĞİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa düzenlediği 1’inci ALKÜ Gazipaşa Yerleşkesi Geleneksel Tanışma Günleri renkli görüntülere sahne oldu.

ALKÜ Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu tarafından 1’inci ALKÜ Gazipaşa Yerleşkesi Geleneksel Tanışma Günleri düzenlendi. ALKÜ Gazipaşa Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe ev sahibi olarak katılan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem KALAN 'ın yanı sıra Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ, Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan CENGİZ, Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih UÇKAYA, ALKÜ Genel Sekreteri Emre ÇALIŞKAN, hayırsever iş insanı Ali BAL, kurum ve daire amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“GAZİPAŞA’YA AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından selamlama konuşmalarına geçilen etkinlikte sözlerine Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkürlerini ileterek başlayan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Öncelikle huzurlarınızda Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Taleplerimiz bir cevap buldu, huzurlarınızda sözünü aldık” dedi. Ardından sözlerine ALKÜ’nün dünü ve bugününden bahsederek devam eden Rektör Kalan; “ALKÜ’nün güzide birimlerinden bir tanesi de Gazipaşa Yerleşkesidir. Alanya merkez olmak kaydıyla Antalya’nın hemen her yerinde faaliyet gösterme yetkisine sahip olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Gazipaşa’ya ayrı bir önem vermektedir. Bunun temeli de bölgenin sahip olduğu sosyo- ekonomik ve kültürel potansiyelinin son derece üst düzey olmasıdır” şeklinde konuştu. Üniversitelerin sadece akademik bilginin aktarıldığı yerler olmadığını belirterek öğrencilerinin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılıp kendilerini bu yönde geliştirmelerine de imkân sağlayan eğitim kurumları olduğunu dile getiren Rektör Kalan bu doğrultuda bu tür etkinlikleri önemsediklerini ifade ederek; “ Geçen hafta Sivil Havacılık Konferansı gibi güzel bir bilimsel etkinlik vesilesiyle gelmiştik. Bu hafta da öğrencilerimizin tanışma programı ile bir aradayız. Bundan sonra da böylesi güzel etkinliklerde de inşallah bir arada olmaya devam edeceğiz” dedi.

“HAYALİM; EN ÖNEMLİ GİRİŞİMCİLERİN BU OKULDAN ÇIKMASI”

Etkinlikte Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı (MRB) Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunda emeği olan ve maddi manevi desteklerde bulunan hayırsever iş insanı Ali Bal konuşmasında MRB Meslek Yüksekokulu’nun tarihi sürecini salonda bulunanlarla paylaştı. Bal konuşmasının devamında; “Gazipaşa’nın geleceğine katkı sağlayacak yeni nesil inovasyon bir çalışma ile neler yapabileceğimize o günden düşünmüştüm. Ve girişimcilik anlamında bir gün hayalimdeki girişimci insan bu okuldan çıkarsa çok mutlu olurum belki biz görmeyiz ama öyle hissediyorum. Ben burada ki faaliyetlerin çocuklarımızın, öğrencilerimizin gayretleri Gazipaşa’nın bir gayreti olarak tüm Türkiye’de tanınır bir okul olacağına inanıyorum. Burada hepimize bir sorumluluk düşüyor. Yerel yönetim, siyasi partiler, birim amirler bunların desteğiyle Gazipaşa’da güzel bir eğitim ve öğrenim anlamında faydalı bir okulumuz olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Son olarak Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Uçkaya ise konuşmasında “Gazipaşa MRB MYO ve Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz için ise hem eğitim hem de sosyal anlamda projelerle geliştireceğiz. Programlarına göre hem dil hem de tarım, turizm, işletme ve havacılık alanlarında çeşitli organizasyonlarla mezun olmadan sahada bulunma imkânları sağlamaya çalışacağız. Hedef bilgili, iletişimi güzel ve sosyal bireyler yetiştirmektir” diyerek salonda bulunanlara duygularını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Adım Adım Anadolu Ekibi halk Oyunları gösterisi, İkram Hizmetleri öğrencilerinin hazırladığı ikramlıklar, Türk Halk Müziği dinletisi, Hüseyin Girenes Fen Lisesi Teknoloji Kulübünün gerçekleştirdiği Drone gösterisi ve Manavgat Havacılık Kulubü’nün gerçekleştirdiği Model Uçak gösterisinin akabinde düzenlenen eğlence ile program devam etti.

Eski Site