2020 YKS EK YERLEŞTİRME SONUCU ÜNİVERSİTEMİZİ YENİ KAZANAN ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

2020 YKS EK YERLEŞTİRME SONUCU ÜNİVERSİTEMİZİ YENİ KAZANAN ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Sevgili öğrenciler;

Yoğun bir çalışma sürecinin ardından, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonucunda başarılı olarak Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ni kazandınız. Bu başarınızdan dolayı sizi gönülden tebrik ediyor, bu süreçte hiçbir fedakarlığı sizden esirgemeyen, başarınız için sizi sürekli destekleyen ailenizi de kutluyor, Kökleri mâzide, hedefleri âtide olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ailesine hepiniz hoşgeldiniz diyorum.

Üniversitemize 2020 YKS EK KAYIT İLE GELEN ADAY ÖĞRENCİLER, Kayıt Kılavuzu ve detaylı bilgileri okuyup birtakım yolları izlemeniz gerekmektedir. 

 

►►►Kayıt Kılavuzu ve detaylı bilgi için tıklayınız.

 

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ VE SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER:

COVID 19 PANDEMİ süreci nedeniyle Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programlarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz iki yöntem izlemeleri gerekmektedir. Öncelikle ön kayıt formunu doldurması gerekmektedir. 

Okulumuza gelmek istemeyen öğrencilerimiz, kayıt için gerekli belgeleri taratıp gazipasamyo@alanya.edu.tr mail adresine göndermeleri, belgelerin asıllarını bir zarfın içine koyarak PTT Kargo ile İADELİ TAAHHÜTLÜ bir şekilde GAZİPAŞA MUSTAFA RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEKYÜKSEKOKULU adresine ulaştırmalıdırlar. Adres bilgilerimiz web sitesinde mevcuttur. 

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programlarının ÖSYM tarafından kayıt esnasında özel durum gerektiren durumlar aşağıda belirtilmiş olup gerekli belgeleri hazırlarken dikkat etmeleri gerekmektedir:

 

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ PROGRAMI İÇİN;

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

 

2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). 

 

3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

 

4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olacak şekilde TEK HEKİM İMZALI RAPOR almak

 

5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak

Not: Koşullarda istenen boy ve kilo bilgilerinin de sağlık raporunda yer alması gerekmektedir.

 

6) Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri için taahhütname için tıklayınız.

 

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI İÇİN;

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü  bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla TEK HEKİM İMZALI SAĞLIK RAPORU almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

 

3) Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı için taahhütname için tıklayınız.


  • 02 Ekim, 2020