Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programlarına Yerleşecek Öğrencilerin Dikkatine

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programlarına yerleşen öğrencilerin 19 - 21 AĞUSTOS 2019 online ön kayıt işlemlerinden sonra kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için 19 - 23 AĞUSTOS 2019 tarihlerinde yüksekokulumuza şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programlarının ÖSYM tarafından kayıt esnasında özel durum gerektiren durumlar aşağıda belirtilmiş olup gerekli belgeleri hazırlarken dikkat etmeleri gerekmektedir.

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ PROGRAMI İÇİN;

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).

Yetkili sağlık kurumları listesine ulaşmak için tıklayınız

5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak

Not: Koşullarda istenen boy ve kilo bilgilerinin de sağlık raporunda yer alması gerekmektedir.

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI İÇİN;

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü  bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

• 29 Temmuz, 2019