ULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜNÜ KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2022 YKS YERLEŞTİRME SONUCU ÜNİVERSİTEMİZİ YENİ KAZANAN ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMINI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE;

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Havalimanı giriş kartı alınmasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına belgelemek.
  2. Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ PROGRAMINI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE;

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak,
  2. Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak, (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak) (Örn: Boyu 170 cm ise kilosu en çok 75 veya en az 55 olmak)
  3. Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak, (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak) (Örn: Boyu 170 cm ise kilosu en çok 75 veya en az 55 olmak)
  4. Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.)
  5. Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak,

Not: Koşullarda istenen boy ve kilo bilgilerinin de sağlık raporunda yer alması gerekmektedir. Sağlık raporu alınması için gerekli hastanelerin listesi için tıklayınız.

• 15 Ağustos, 2022