AGROHOMEOPATİ SEMİNERİ

AGROHOMEOPATİ SEMİNERİ
  • 04 Aralık, 2019
AGROHOMEOPATİ SEMİNERİ

03.12.2019 tarihinde Yüksekokulumuzda “AGROHOMEOPATİ’’ semineri düzenlenmiştir. Semineri, Yalova’da kendisine ait Gülderman isimli çiftlikte 300 çeşit tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin yanı sıra Agrohomeopati yöntemini kullanarak sebze meyve tarımı da yapan Makine Mühendisi Önder Mergan vermiştir. 

Mergan, Almanya ve Amerika’da mesleğini icra ettikten sonra yurda döndüğünü ve Yalova Atatürk Araştırma Enstitüsü’nde ilk uygulamalarını öğrendiği tarımsal üretimi ülkemizde bilinmeyen bir yöntem ile sürdürmeye karar vererek bir çiftlik kurduğunu ifade etmiştir. Yedi yıldır bu çiftlikte üretimlerine devam etmekte olduğunu ve İstanbul’da bulunan çeşitli üniversitelerin eczacılık fakültelerine de bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere ismine doğru ve kimyasaldan ari tıbbi bitki temin ettiğini bildirmiştir.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Öğretim Görevlilerinin organize ettiği bu programa Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Fatih UÇKAYA, Gazipaşa Tarım İlçe Müdürü Nazan DURAK ÖZÇELİK, İlçe Ziraat Odası Başkanı Yusuf ÇELİK ve Gazipaşa çiftçileri ile okulumuz öğrencileri katılmışlardır. 

Seminer esnasında konuşmacı Mergan, Agrohomeopati hakkında edindiği bilgi ve tecrübelerini aktarmış ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm dinleyiciler de soru-cevap şeklinde programa dâhil olmuşlardır. 

Seminerin sonunda ise Müdürümüz tarafından konuşmacıya günün anısına bir plaket verilmiştir.