ALKÜ Gazipaşa Yerleşkesi Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Gazipaşa-Alanya Havalimanı Teknik Gezisi

• 21 Ekim, 2022

ALKÜ Gazipaşa Yerleşkesi Ulaştırma Hizmetleri Bölümü öğrencileri Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na teknik geziye katılım gösterdiler. Havacılık dersleri kapsamında birinci ve ikinci sınıflarının katıldığı geniş çaplı gezimiz üç gün boyunca TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı ev sahipliğinde Emniyet Yönetim Sistemi Sorumlusu Yunus Bey liderliğinde gerçekleşti. Havalimanının hava ve kara tarafı olmak üzere her bölümü gezen öğrencilerimiz, havalimanına iniş ve kalkış yapan uçakların operasyonlarını da yerinde görme fırsatı oldu. Aynı zamanda Hava Trafik Kontrol kulesini de ziyaret eden öğrencilerimiz, Kule memurlarının görev ve sorumlulukları hakkındaki bilgilendirme ile devam etti. Son olarak havalimanımızda yer hizmetleri görevini ifa eden HAVAŞ işletmesindeki görevli memurlar ile sohbet ortamında gerçekleştirilen gezimiz terminal içerisindeki süreci gözlemleyerek son buldu.