TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI SEKTÖR İLE İÇ İÇE

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI SEKTÖR İLE İÇ İÇE
  • 06 Mart, 2020
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI SEKTÖR İLE İÇ İÇE

ANTALYA'DA TARIM FİRMALARINA ZİYARET

Okulumuz, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri 05/03/2020 tarihinde program öğretim görevlileri eşliğinde Antalya'nin önde gelen tarım firmalarından olan Erüst Tarım'ı ziyaret ettiler.

Erüst Tarım; su kültürü, topraksız tarım ve konvansiyonel üretim modelleri ile yaprağı yenen sebzeler, yenilebilir çiçekler, baharat bitkileri ve yenilebilir bitki filizlerini üretip daha sonra bunları modern ekipmanlarla paketleyip ülkemizin çok bilindik büyük marketlerine kendi standlarında tüketiciye sunmaktadır. Bu bakımdan, öğrencilerimiz modern tarımsal üretimin sadece bitki üretmek olmadığını aynı zamanda bu bitkilerin işlenmesi ve tüketiciye uygun koşullarda ulaştırılması gerektiğini görerek öğrenmişlerdir.

Günün ikinci ziyareti ise henüz yeni kurulmuş olan ve şeker otu (stevia spp.) üzerine çalışmalar yürüten Tor Tarım'a yapılmıştır. Ülkemizde çok az bilinen ve yeni yeni yetiştiriciliği yapılmaya başlanan bitkinin ticari değeri üzerine firma yetkilileri tarafından bilgiler alınmış ve firmanın tohum elde etmeye çalıştığı şeker otu bitkileri incelenmiştir.

Daha sonra öğrencilerimizin merak ettikleri konularda soru-cevap şeklinde sohbet edilmiş ve böylece Antalya'ya yapılan teknik gezi sonlandırılmıştır.