UZMAN DİYETİSYEN SELİN UÇAK GAZİPAŞA MRB MYO ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

UZMAN DİYETİSYEN SELİN UÇAK GAZİPAŞA MRB MYO ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU
  • 02 Kasım, 2021
UZMAN DİYETİSYEN SELİN UÇAK GAZİPAŞA MRB MYO ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Uzm. Dyt. Uçak Gazipaşa MRB MYO öğrencilerine “Yetişkinliğe Geçiş Döneminde Beden Algısı” konulu seminer verdi.

Meslek Yüksekokulumuz İşletme programı Öğr. Gör. Ferhan Uçak’ın organize ettiği söyleşiye öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Gazipaşa MRB MYO konferans salonunda gerçekleşen söyleşide Uzm. Dyt Uçak; “Gençler arasındaki temel sorun besin değeri düşük, enerji yoğun gıdaları tüketme eğilimi ve sigara – alkol bağımlılığı riskinin artışı olarak görülmektedir. Bağımlılıklardan kurtulmamın ve sağlıklı beden algısına sahip olmanın temeli ise düzenli öğünlerle beslenmek, yeterli sebze ve meyve tüketmek ve egzersiz alışkanlığı edinmektedir.”  dedi.

SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURUN!

Uzm. Dyt. Selin Uçak alkol ve sigara bağımlılığının fizyolojik ve psikolojik etkileriyle sağlıklı beslenmenin önündeki büyük engellerden olduğunu, üniversite yıllarında başlayan bağımlılıktan sonraki yıllarda kurtulmanın zorlaştığını ifade ederek bu kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Söyleşi sonrasında öğrencilerden gelen sorulara cevap veren Uçak’a, Gazipaşa MRB MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fikret Işık tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Uzm. Dyt. Selin UÇAK Kimdir?

Gazipaşa doğumlu olan Selin Uçak İlk, Orta ve Lise Eğitimini Gazipaşa’da tamamlamıştır. 2018 yılında Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olmuştur. Aynı yıl başladığı Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Yüksek Lisans programını başarı ile tamamlayarak 2021 yılı itibari ile uzmanlık derecesinde yetkinlik kazanmıştır.