YÜKSEKOKULDA TIBBİ VE AROMATİK BAHÇESİ KURULDU

• 03 Mayıs, 2024
YÜKSEKOKULDA TIBBİ VE AROMATİK BAHÇESİ KURULDU

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) arasında imzalanan protokol kapsamında Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu'nda Tıbbi ve Aromatik Bitki bahçesi kuruldu. BATEM tarafından yetiştirilen adaçayı, dağ çayı, İzmir kekiği, sarı kantaron, ekinezya, lavanta ve biberiye fideleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın, BATEM Eğitim ve Yayım sorumlusu Doç. Dr. Köksal Aydınşakir, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kahyaoğlu'nun katıldığı etkinlikte Yüksekokul öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından uygulama bahçesine dikildi.

Yüksekokulumuz spor sahasının yan tarafındaki açık alana dikilen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, öğrencilerin teorik derslerde aldığı bilgiyi deneysel hale dönüştürerek tarımsal bilgi kazandırılması hedeflenmektedir. Bunun yanında Yüksekokulumuzda öğrenim gören Aşçılık programı da yaptıkları yemeklerde kullanmak üzere dikilen bitkilerden faydalanacaktır. Bu sayede sürdürülebilir ve çok yönlü bir kazanım sağlanacaktır.

Fide dikimi fotoğraf çekimi ile son buldu.